Translate

Monday, October 16, 2017

Juicy apple pie

Ζουμερή μηλόπιτα

Υλικά που χρειαζόμαστε

Για τη ζύμη
3/4 φλ. μαργαρίνη (παγωμένη)
6-7κ.σ. νερό
2 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση
6-8 μήλα
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
3/4 φλ. ζάχαρη
2 κ.σ. κοφτές αλεύρι
2-3 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας μας
Πως γίνεται

  • Αρχικά φτιάχνουμε τη ζύμη για το φύλλο. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, κόβουμε τη μαργαρίνη σε μικρούς κύβους και τη ρίχνουμε στο αλεύρι, με το χέρι μας τρίβουμε το αλεύρι έτσι ώστε να δημιουργηθούν ψίχουλα, στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και μαζεύουμε τη ζύμη σε μια μπάλα, εναλλακτικά μπορούμε να κάνουμε όλη αυτή τη διαδικασία στο μίξερ χρησιμοποιώντας το χτυπητήρι Κ. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη να ξεκουραστεί. 
  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα, το μοσχοκάρυδο & το αλεύρι. Προσθέτουμε τους κύβους από τα μήλα, ανακατεύουμε προσθέτοντας το λιωμένο βούτυρο, ραντίζουμε με το κονιάκ ή το λικέρ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζουμε σε δυο κομμάτια το ένα ελαφρώς μεγαλύτερο από το άλλο. Ανοίγουμε το μεγαλύτερο κομμάτι σε ένα χοντρό φύλλο και το απλώνουμε στην ταρτιέρα.
  • Απλώνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο το οποίο έχουμε ανοίξει. Κλείνουμε καλά τις άκρες και αλείφουμε καλά με λιωμένο βούτυρο την επιφάνεια. Με ένα πιρούνι τρυπάμε εδώ και εκεί, ραντίζουμε με νερό. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς τα πρώτα 10' και μετά χαμηλώνουμε στους 180, συνεχίζοντας το ψήσιμο για 35-40' ακόμα ή μέχρι να ροδίσει.




No comments:

Post a Comment