Translate

Monday, October 16, 2017

Σπιτικό φύλλο κρούστας

Για τη ζύμη θα χρειαστούμε 

650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. αλάτι
260 ml νερό χλιαρό
λάδι για το άνοιγμα των φύλλων

*Με τη συγκεκριμένη ποσότητα μπορούμε να ανοίξουμε 6 φύλλα για το μεγάλο ταψί του  φούρνου 

Πως γίνεται


Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι & το αλάτι, κάνουμε μια μικρή λακουβίτσα και ρίχνουμε το νερό, το ελαιόλαδο & το ξύδι. Χρησιμοποιούμε το γάντζο και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του μίξερ, αν χρειάζεται προσθέτουμε μια - δυο κουταλιές αλεύρι. Πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη ζύμη. 



Χωρίζουμε τη ζύμη σε έξι μπαλάκια του ιδίου βάρους (καλό είναι να τα ζυγίσουμε), τα λαδώνουμε καλά με ένα πινέλο και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη για να μην ξεραθεί η επιφάνεια, αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε την οποιαδήποτε γέμιση επιθυμούμε. Επίσης μπορούμε να την κρατήσουμε στο ψυγείο καλυμμένη έως 2 ημέρες. 



No comments:

Post a Comment