Translate

Monday, October 16, 2017

Κρέμα λεμονιού

Κρέμα λεμονιού
250 γρ. βούτυρο σε μικρά κομμάτια
170 γρ. ζάχαρη
5 γρ. κορν φλάουρ
3 αυγά
250 γρ. χυμό λεμονιού



Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη & το κορν φλάουρ. Ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρολίτσα το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα (ότα αρχίζει να κοχλάζει). Κατευάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κομματάκια βουτύρου. Δουλεύουμε την κρέμα με το ραβδομπλέντερ, έτσι ώστε να γίνει λεία. Τη χρησιμοποιούμε σε διάφορες συνταγές ζαχαροπλαστικής.

No comments:

Post a Comment