Translate

Monday, October 16, 2017

Ζωμός λαχανικών

Ζωμός λαχανικών
Χρησιμοποιούμε διάφορα λαχανικά όπως

1 κρεμμύδι,
 1 καρότο, 
4 κοτσάνια σέλερυ, 
λίγο σέλινο, 
διάφορα περισσεύματα λαχανικών π.χ. κολοκυθάκια, μπουκέτο κουνουπιδιού, πράσο κ.α.
(όλα αυτά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια). 

1,5 λίτρα νερό
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Σοτάρουμε τα λαχανικά σε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και προσθέτουμε 1,5 λιτρα νερό. Σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα περίπου, ώσπου ο ζωμός να μειωθεί στα 900 ml περίπου (ουσιαστικά το συμπυκνώνουμε). Το σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό. Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες, διαφορετικά το βάζουμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.


No comments:

Post a Comment