Time

Sunday, March 27, 2016

Devil's cake


 Το κέικ του διαβόλου


250  γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. baking powder
4 αυγά
150 ml γαλλικό καφέ
200 ml γάλα
1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
100 ρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη baking. Λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά (προσοχή δεν πρέπει να διαχωριστεί). Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Αρχίζουμε να ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι, το γάλα, τον καφέ καθώς και σε κουταλιές το βούτυρο μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν - μαρί, παίρνουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα και ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Βουτυρώνουμε μια φόρμα και ρίχνουμε το πρώτο μείγμα (χωρίς τη σοκολάτα). Συνεχίζουμε με το δεύτερο, που περιέχει τη σοκολάτα.

   

Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα δυο μείγματα, έτσι ώστε να δημιουργηθούν νερά...



Ψήνουμε στους 180 C για 20' και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία  στους 160 C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 30'

Tip: Μπορούμε το σοκολατένιο μείγμα να το φτιάξουμε με κακάο. Στην περίπτωση αυτή αναμειγνύουμε 3 κ.σ. κακάο με 300 ml γάλα και το ρίχνουμε στο μισό αμπό το μείγμα του κέικ.  

No comments:

Post a Comment