Translate

Sunday, March 27, 2016

Chocolat Viennois

Σοκολάτα  Βιενουά


Τι θα χρειαστούμε
200 γρ. σοκολάτα
1 φλ. + 3/4 λίτρου γάλα
1 κ.σ. ζάχαρη

Σαντιγύ
80 γρ. κρέμα γάλακτος
30 γρ. ζάχαρη άχνη
1 φακελάκι βανίλια

Πως γίνεται
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το 1 φλυτζάνι από το γάλα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας καλά, βράζουμε για 10'. Κατόπιν βράζουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και το ρίχνουμε στη σοκολάτα, που έχει ήδη λιώσει & ανακατεύουμε 5'. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος  στο μίξερ, προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Μοιράζουμε τη σοκολάτα σε φλυτζάνια και προσθέτουμε από πάνω τη σαντιγύ. Αν σας αρέσει μπορείτε να προσθέσετε και λίγη κανέλα, η οποία δίνει καταπληκτικό άρωμα

No comments:

Post a Comment