Time

Saturday, March 5, 2016

Η πίτα του Ρίο..

Μια μοναδική συνταγή σας παρουσιάζω σήμερα, πολύ επίκαιρη μιας και οι απόκριες έφθασαν. Ας αφήσουμε για λίγο στην άκρη τα καθημερινά προβλήματα και ας βάλουμε λίγο χρώμα στη ζωή μας. Καλές Απόκριες!!





Παστουρμαδόπιτα
Χρειαζόμαστε....


2 φύλλα σφολιάτας
8 φέτες παστουρμά
200 γρ. κασέρι
2 μέτριες ντομάτες
1/2 ματσάκι μαϊντανό 
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα

Πως γίνεται...

Αρχικά καθαρίζουμε τον παστουρμά από το τσιμένι (γύρω - γύρω) και τον ψιλοκόβουμε. Τρίβουμε το κασέρι, ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και το μαϊντανο. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά: τον παστουρμά, το κασέρι, τη ντομάτα, μαϊντανό, θυμάρι, πάπρικα & πιπέρι.


Στρώνουμε ένα ταψάκι με το φύλλο της σφολιάτας, αφού προηγουμένως το έχουμε αλείψει με λίγο λάδι και απλώνουμε μέσα τη γέμιση.


Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο της σφολιάτας και διπλώνουμε τις άκρες, για να μη βγει η γέμιση κατά το ψήσιμο. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και χαράσουμε την πίτα μας. 

Ψήνουμε στους 190 C (αντιστάσεις - αέρα) για 
35 - 40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.


Καλή επιτυχία!








No comments:

Post a Comment