Time

Sunday, March 29, 2015

King's soup

Η σούπα που σας παρουσιάζω ήταν η αγαπημένη σούπα του βασιλιά της  Μακεδονίας  "Φίλιππου", πατέρα του μεγάλου έλληνα πολεμιστή "Μέγα Αλέξανδρου". Είναι στις πρώτες προτιμήσεις των ελλήνων ακόμα και σήμερα, ιδιαίτερα τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Μερίδες: 4
Θερμίδες/ μερίδα: 100


Τι θα χρειααστούμε...

180 γρ. στήθος κοτόπουλου (φιλέτο)
450 γρ ζωμός κότας
1/2 λίτρο κρύο νερό
250 γρ. κολοκυθάκια τρυφερά
450 γρ. ντοματίνια αποφλοιωμένα και κομμένα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. νερό
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 πράσινη  πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο 
1 σελινόριζα
2 κ.σ. αλεύρι (για όλεςτις χρήσεις)
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
αλάτι - πιπέρι

Πως  γίνεται....

Διαλύουμε 1 σπιτικό ζωμό κότας ψυγείου σε 1 λίτρο βραστό νερό. Βγάζουμε την πέτσα από το κοτόπουλο και το κοβουμε σε μικρούς κύβους. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά, κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τα κολοκυθάκια και τη σελινόριζα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα λαχανικά (σκόρδο, κρεμμύδι, σελινόριζα, πιπεριά, κολοκυθάκια) με το κρύο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά  περίπου, ανακατεύοντας που και που, μέχρι να μαλακώσουν.  Ρίχνουμε το ζωμό κότας σιγά σιγά, τα ντοματίνια και  τα κομμάτια του κοτόπουλου. Μόλις να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 25 λεπτά περίπου. Λίγο πριν να είναι έτοιμη ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο. Τέλος διαλύουμε σε λίγο νερό το αλεύρι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα  ανακατεύοντας συνεχώς για δυο λεπτά. Σερβίρουμε τη ζεστή σούπα σε ατομικά μπολ, αν θέλουμε ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
   

No comments:

Post a Comment