Time

Sunday, March 29, 2015

Iolkos

Πρόκειται για ένα φαγητό το οποίο ήταν διαδεδομένο πολύ και καταναλωνόταν από τους κατοίκους της αρχαίας πόλης της Μαγνησίας  Ιωλκό.

Μερίδες: 4
Θερμίδες / μερίδα: 170











Τι θα χρειαστούμε.....

130 γρ. ρεβύθια
60 γρ. φρέσκα φασόλια
2 καρότα
1 κόκκινη πιπεριά
80 γρ. μπρόκολο
150 γρ. βραστό νερό
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι - πιπέρι

Σάλτσα
3 κ.σ. γιαούρτι ελαφρύ
1 κ.σ. μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

Πως γίνεται......

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από βραδύς. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό να βράσουν έως ότου μαλακώσουν περίπου μια ώρα, ανάλογα με την ποιότητα των ρεβυθιών. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι καλά. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φασολάκια, την πιπεριά, τα καρότα και το μπρόκολο. Κόβουμε τα φασολάκια στα δυο, τα καρότα σε ροδέλες, την πιπεριά σε μπαστουνάκια και χωρίζουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια. Για να παρασκευάσουμε τη σάλτσα, βάζουμε σε ένα μικρό μπολ το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τον άνηθο και το σκόρδο. Τα ανακατεύουμε καλά. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά.. Βάζουμε τα ρεβύθια σε σκεύος με καπάκι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, δηλαδή, φασόλια, μπρόκολο, καρότα, πιπεριά και τέλος τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε καλά και ρίχνουμε το βραστό νερό. Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό σε ατομικά πιάτα περιχύνοντας με τη σάλτσα (η οποία πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να μην αλλάξει η θερμοκρασία του φαγητού).    

No comments:

Post a Comment