Ένα τέλειο ορεκτικό σας παρουσιάζω σήμερα εμπνευσμένο από την ανατολή, μοναδική γεύση που ταιριάζει τέλεια με ένα κόκκινο ή ροζέ κρασί. Είναι το γνωστό μας "μπουγιουρντί" με μια παραλλαγή δική μου, φτιαγμένο σε ατομικά πήλινα κεσεδάκια από γιαούρτι, τα οποία προνόησα να κρατήσω για μελλοντική χρήση. Είπαμε η μαγειρική θέλει και λίγη φαντασία! Είναι πανεύκολο & πεντανόστιμο, γίνεται σε χρόνο ρεκόρ! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.
Γραβιέρα, ρεγγάτο ή οποιοδήποτε άλλο σκληρό τυρί τριμμένο, της αρεσκείας σας (επίσης 3 κ.σ.)
1 ντομάτα σε κομμένα σε μικρά καρέ
1/2 πιπεριά φλωρίνης σε ροδέλες
1/2 πράσινη κέρατο
1 κ.σ. καλής ποιότητας παρθένο ελαιόλαδο
λίγο μαύρο πιπέρι
λίγο μπούκοβο (αν σας αρέσουν τα καυτερά)
Τι θα χρειαστούμε (για κάθε πήλινο)...
Φέτα (καλής ποιότητας) περίπου 3 κουταλιές της σούπας, εξαρτάται από το πήλινο που έχετεΓραβιέρα, ρεγγάτο ή οποιοδήποτε άλλο σκληρό τυρί τριμμένο, της αρεσκείας σας (επίσης 3 κ.σ.)
1 ντομάτα σε κομμένα σε μικρά καρέ
1/2 πιπεριά φλωρίνης σε ροδέλες
1/2 πράσινη κέρατο
1 κ.σ. καλής ποιότητας παρθένο ελαιόλαδο
λίγο μαύρο πιπέρι
λίγο μπούκοβο (αν σας αρέσουν τα καυτερά)
No comments:
Post a Comment