Time

Saturday, March 7, 2015

The prience's cheese

Ένα τέλειο ορεκτικό σας παρουσιάζω σήμερα εμπνευσμένο από την ανατολή, μοναδική γεύση που ταιριάζει τέλεια με ένα κόκκινο ή ροζέ κρασί. Είναι το γνωστό μας "μπουγιουρντί" με μια παραλλαγή δική μου, φτιαγμένο σε ατομικά πήλινα κεσεδάκια από γιαούρτι, τα οποία προνόησα να κρατήσω για μελλοντική χρήση. Είπαμε η μαγειρική θέλει και λίγη φαντασία!  Είναι πανεύκολο & πεντανόστιμο, γίνεται σε χρόνο ρεκόρ! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.



Τι θα χρειαστούμε (για κάθε πήλινο)...

Φέτα (καλής ποιότητας) περίπου 3 κουταλιές της σούπας, εξαρτάται από το πήλινο που έχετε
Γραβιέρα, ρεγγάτο ή οποιοδήποτε άλλο σκληρό τυρί τριμμένο, της αρεσκείας σας (επίσης 3 κ.σ.)
1 ντομάτα σε κομμένα σε μικρά καρέ
1/2 πιπεριά φλωρίνης σε ροδέλες
1/2 πράσινη κέρατο
1 κ.σ. καλής ποιότητας παρθένο ελαιόλαδο
λίγο μαύρο πιπέρι
λίγο  μπούκοβο (αν σας αρέσουν τα καυτερά)

Πως γίνεται....

Θρυμματίζουμε τη φέτα με ένα πηρούνι. Βάζουμε μια στρώση φέτας στο πήλινο (ρίξτε αρκετή γιατί θα κάτσει στο ψήσιμο) στη συνέχεια ρίχνουμε 2 κ.σ. τυρί τριμμένο, βάζουμε 3-4 ροδέλες πιπεριές (φλωρίνης - πράσινες κέρατο), προσθέτουμε τα κομματάκια της ντομάτας και λίγο μπούκοβο (ανάλογα με τα γούστα μας). Επαναλαμβάνουμε τη ίδια διαδικασία κάνοντας μια δεύτερη στρώση (αν χωράει βέβαια το πήλινο) τελειώνουμε με τυρί τριμμένο, ροδέλες πιπεριάς και κομματάκια ντομάτας. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε γκριλ & αέρα για 20' ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Μόλις βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Καλή όρεξη!

No comments:

Post a Comment