Translate

Tuesday, January 27, 2015

The yellow chicken



Το κοτόπουλο είναι μια αγαπημένη συνταγή που μπορεί να παρασκευαστεί με πολλούς τρόπους, οι συνδυασμοί του είναι άπειροι, τόσο με λαχανικά όσο και μέ άλλα τρόφιμα. Σ' αυτή τη συνταγή συνδυάζω το κοτόπουλο με διάφορα λαχανικά, έτσι γίνεται και ελαφρύ, αλλά και νόστιμο. Δοκιμάστε το!!                                                           Μερίδες: 6
            Θερμίδες/ μερίδα: 280











Τι θα χρειαστούμαι....

Για το κοτόπουλο
700 γρ. στήθος κοτόπουλου (χωρίς κόκαλα & πέτσα)
1 φλυτζάνι ξηρό λευκό κρασί
1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος)
1 μεγάλο καρότο
5 κλαδάκια μαϊντανό
2 φύλλα δάφνης
Για τη σάλτσα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ ή 1 κ.σ. ξηρό
1 μικρό φινόκιο (μαραθόριζα)
3 ντομάτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κάρυ
2 μεγάλα καρότα
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 μεγάλες μελιτζάνες
2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
1 μήλο πράσινο κομμένο σε κύβους
1 φλυτζάνι γιαούρτι αγελαδινό με χαμηλά λιπαρά
αλάτι - πιπέρι

Πως γίνεται.... 

Καθαρίζουμε το πράσο & το καρότο και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Πλένουμε το κοτόπουλο, το στραγίζουμε καλά σε χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε μικρούς κύβους. Τοποθετούμε σε αντικολλητική κατσαρόλα και το σωτάρουμε ελαφρώς χωρίς λάδι. Ρίχνουμε 2 φλυτζάνια τσαγιού νερό και προσθέτουμε το κρασί, το πράσο, τη δάφνη, το μαϊντανό και το καρότο, τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15  λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και παίρνουμε 1 1/2 φλυτζάνια από το ζωμό του κοτόπουλου, ενώ αφήνουμε το κοτόπουλο να κρυώσει μέσα στον υπόλοιπο ζωμό. 
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κύβους, τα καρότα σε ροδέλες, τις ντομάτες σε κύβους αφού πρώτα τις έχουμε ξεφλουδίσει και έχουμε βγάλει τα σπόρια. Κόβουμε το φινόκιο και τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε κατά σειρά όλα τα υπόλοιπα υλικά (καρυ, ντομάτες, φινόκιο, μήλο, μελιτζάνες, καρότα σέλινο), τέλος προσθέτουμε το ζωμό που έχουμε φυλάξει από το κοτόπουλο. Τα αφήνουμε να βράσουν με ανοιχτή κατσαρόλα, έως ότου πήξει η σάλτσα και έχουν μαλακώσει καλά όλα τα λαχανικά, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ζωμό και το προσθέτουμε στη σάλτσα, ρίχνουμε το γιαούρτι και αφήνουμε να πάρει μια βράση, ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανάλογα με τη γεύση μας. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε ζεστό.

No comments:

Post a Comment