Time

Tuesday, January 20, 2015

Latin party

Θα σας παρουσιάσω, σήμερα, ένα φαγητό το οποίο παρουσιάζεται ως εορταστικό στη Λατινική Αμερική.  Συνήθως το προσφέρουν σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμους βαφτίσεις αλλά και σε πολλές γιορτές. Αξίζει πραγματικά τον κόπο να το δοκιμάσετε!











Τι θα χρειαστούμε....

1 1/2 κιλά κοτόπουλο μπούτι η στήθος (χωρίς πέτσα & κόκκαλα)
         κομμένο σε κομμάτακια
2  κ.σ. ελαιόλαδο
2  κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1  κ.γ. κύμινο
1  κ.γ. ματζουράνα
1  κ.γ. αλεύρι
300 γρ. ζωμός κοτόπουλου
50   γρ. σταφίδα
75   γρ. ελιές ροδέλες
1 κονσέρβα καλαμπόκι
2     αβγά βραστά σε ροδέλες
2     αβγά χτυπημένα ελαφρά
180 γρ. γάλα
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι - πιπέρι

Πως γίνεται...

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή καλύτερα σε ένα γουώκ σωτάρουμε αρχικά τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου και συνεχίζουμε το σωτάρισμα, σβήνουμε με το ζωμό, προσθέτουμε τα μυρωδικά (κύμινο - ματζουράνα), επίσης προσθέτουμε αλάτι με προσοχή (εξαιτίας του ζωμού) & φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αφήνουμε να βράσει μερικά λεπτά ώστε να απορροφηθούν τα περίσσια υγρά. Διαλύουμε σε λίγο νερό το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μείγμα, προσθέτουμε τις σταφίδες, τις ελιές, το καλαμπόκι (καλά στραγγισμένο) και το γάλα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα χτυπημένα αβγά, καθώς και τα βραστά αβγά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε τη ζάχαρη από πάνω, Ψήνουμε για 45 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστό συνδυάζοντας το με πράσινη σαλάτα, όπως ρόκα που ταιριάζει καταπληκτικά. Καλή όρεξη!!



       

No comments:

Post a Comment