Translate

Wednesday, January 7, 2015

King omelette

Η ομελέτα είναι ένα ευχάριστο & ελαφρύ γεύμα. Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή, αξίζει πραγματικά το κόπο.

Βασιλική ομελέτα για 4 άτομα

Υλικά που θα χρειαστούμε...

10 αυγά
1 κρεμμύδι μέτριο
1 μεγάλο μανιτάρι πορτομπέλο
4 ντοματίνια
2 φέτες μπέικον
3 πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί)
1 μεγάλη πατάτα
1 κομμάτι φέτα 
2 κ.σ.  παρμεζάνα
1 φλυτζανάκι του καφέ γάλα
4 κ.σ. ελαιόλαδο

Πως γίνεται...

Αρχικά συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά μας και τα προετοιμάζουμε.

Βήμα 1ο: Κόβουμε το κρεμμύδι & το μανιτάρι σε φέτες,           επίσης χωρίζουμε τα ντοματίνια σε φέτες. 








 Βήμα 2ο: Κόβουμε το μπέικον σε κομματάκια.









 Βήμα 3ο:  Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρούς κύβους.









 Βήμα 4ο:  Κόβουμε τη πατάτα σε κύβους.









 Βήμα 5ο: Παίρνουμε ένα κομμάτι φέτα το οποίο θα                λιώσουμε αργότερα με ένα πιρούνι.








 Βήμα 6ο: Μετράμε ένα φλυτζανάκι καφέ γάλα.









 Βήμα 7ο:  Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά.









Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κουταλιές λάδι, σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και τις φέτες μανιταριού. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικον να καβουρδιστεί, ρίχνουμε τις πιπεριές και τέλος τα ντοματίνια, συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Αφήνουμε στην άκρη τα λαχανικά. Καθαρίζουμε το τηγάνι μας και προσθέτουμε μια αρκετή ποσότητα ελαιόλαδου, προκειμένου να τηγανίσουμε τους κύβους της πατάτας.


Έφτασε η ώρα να ετοιμάσουμε το μείγμα της ομελέτας, ενσωματώνοντας όλα τα υλικά. Πάιρνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στο οποίο ρίχνουμε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε. Στο μείγμα των αυγών ρίχνουμε τη θρυμματισμένη φέτα, το γάλα, προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι (εξαιτίας των τυριών) και φρεκοτριμμένο πιπέρι, τέλος ρίχνουμε 2 κουταλιές παρμεζάνα.

Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε το μείγμα των αυγών, προσθέτουμε τα σωταρισμένα λαχανικά εδώ κι εκεί,  καθώς και τις τηγανισμένες πατάτες, ανακατεύοντας ελαφρά ώστε να πάνε παντού όλα τα υλικά. Αφήνουμε να ψηθεί η ομελέτα μας από τη κάτω πλευρά και να πήξει ελαφρά από την πάνω πλευρά. Την αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου έτσι ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Μόλις είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Απολαύστε την, θα με θυμηθείτε!
 


No comments:

Post a Comment