Translate

Friday, January 23, 2015

The dancing chickens

Πόσες φορές δεν έχουμε επιθυμήσει ένα κοτόπουλο σούβλας, όμως είτε δεν υπάχει κοντά μας κάποιο ψητοπωλείο ή ως συνήθως για ευκολία δεν χρησιμοποιούν αυτό το τρόπο ψησίματος. Είναι πολύ απλό και εύκολο να το ετοιμάσετε στο σπίτι σας, άλλωστε τα υλικά που θα χρειαστείτε λίγο - πολύ υπάρχουν σε κάθε κουζίνα. Όμως το σπουδαιότερο από όλα είναι ότι ξέρουμε τι τρώμε εμείς και τα παιδιά μας!












1 μεγάλο κοτόπουλο 
1 κουτάκι μπύρας μεγάλο (500 ml)
1 κομμάτι αντικολλητικό χαρτί
1 κομμάτι αλουμινόχαρτο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. πάπρικα
2 κ.γ. μουστάρδα
αλάτι - πιπέρι

Αρχικά ετοιμάζουμε την πρόχειρη σούβλα μας. Παίρνουμε το κουτάκι της μπύρας και το τυλίγουμε γύρω γύρω με το αντικολλητικό χαρτί, πάνω από το αυτό βάζουμε το αλουμινόχαρτο, δένουμε με σκοινί στο κάτω και στο πάνω μέρος του κουτιού, έτσι ώστε να στερεώσουμε καλά το χαρτί και το αλουμινόχαρτο, αδειάζουμε λίγο από το περιεχόμενο (περίπου 1/4). Τοποθετούμε το κουτί της μπύρας μέσα σε ένα βαθύ ταψί στο οποίο έχουμε βάλει λίγο νέρό.  Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο μέσα και έξω, στη συνέχεια  το στερεώνουμε καλά πάνω στο κουτί της μπύρας (όπως στη φωτογραφία). Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, την πάπρικα και τη μουστάρδα, με ένα πινέλο αλείφουμε καλά το κοτόπουλο απ' όλες τις πλευρές του. Εν τω μεταξύ έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 190 βαθμούς, τοποθετούμε το ταψί  στην τελευταία θέση του φούρνου και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου. 



Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, το τραβάμε προσεχτικά προς τα πάνω έτσι ώστε να βγει τελείως από το κουτί, τοποθετούμε σε πιατέλα και αλατοπιπερώνουμε, το σερβίρουμε συνδυάζοντας με πατατοσαλάτα. Είναι πραγματικά ανεπανάληπτο!

No comments:

Post a Comment