Translate

Saturday, October 27, 2018

Pork fillet ala crem

Χοιρινά φιλετάκια αλά κρεμ



Υλικά 

800 γρ. φιλετάκια χοιρινά 
2. κ. σ. βούτυρο
100 ml. ελαιόλαδο
200 γρ. μανιτάρια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη σε λεπτές λωρίδες
1 πιπεριά κόκκινη σε λωρίδες
200 ml. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. κόκκους από ροζ - πράσινο πιπέρι κοπανισμένα
100 ml. λευκό ξηρό κρασί
1 κύβο λαχανικών
100 ml. βραστό νερό (για τον κύβο)
10 ντοματίνια κομμένα στα δυο

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο με το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι & τις πιπεριές, προσθέτουμε τα μανιτάρια, σοτάρουμε καλά όλα τα λαχανικά μέχρι να εξατμιστούν  τα υγρά τους. Αφαιρούμε πιπεριές - κρεμμύδια - μανιτάρια από το τηγάνι και τα κρατάμε ζεστά σε μια πιατέλα. Τοποθετούμε το τηγάνι στη φωτιά ξανά με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φιλέτα λίγα - λίγα (όχι όλα μαζί γιατί θέλουμε να πάρουν χρώμα και όχι να βράσουν) αν χρειαστεί προσθέτουμε 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο ή βούτυρο για να σοταριστούν όλα τα φιλετάκια. Μόλις τελειώσουμε με όλα τα φιλέτα προσθέτουμε τα μανιτάρια - πιπεριές στο ζεστό τηγάνι και ανακατεύουμε προσεκτικά έτσι ώστε τα λαχανικά να μοιραστούν τριγύρω από τα φιλετάκια, σβήνουμε με το κρασί. Διαλύουμε τον κύβο στο βραστό νερό και το ρίχνουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε ελαφρώς και αφήνουμε να μαγειρευτούν λίγο ακόμα μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φιλέτα, στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3' ακόμα. Στο τέλος του χρόνου μαγειρέματος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι & το μείγμα των πιπεριών και αφήνουμε να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να τραβήξει για 3-4 λεπτά & σερβίρουμε, συνοδεύοντας τα φιλετάκια με μια πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας.

No comments:

Post a Comment