Υλικά που θα χρειαστούμε
- 1 δόση σπιτικό φύλλο κρούστας(δες: βασικές συνταγές)
- 2 μεγάλα πράσα
- 350 γρ. ξινομυζήθρα
- 5 μεγάλα κολοκύθια (το εσωτερικό τους)
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες (μόνο το άσπρο μέρος). Αδειάζουμε το εσωτερικό από τα κολοκύθια με ένα κουτάλι & τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα, στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο κολοκύθι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μείνει ελάχιστο υγρό.
- Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τη λιωμένη μυζήθρα καθώς και το γιαούρτι, ανακατεύουμε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ανοίγουμε τη ζύμη που έχουμε φτιάξει νωρίτερα σε 6 μεγάλα φύλλα. Στρώνουμε 3 φύλλα στο μεγάλο ταψί του φούρνο λαδώνοντας τα καλά ενδιάμεσα. Ρίχνουμε τη γέμιση και την ισιώνουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού. Στρώνουμε από πάνω αλλά 3 φύλλα αλείφοντας τα καλά ενδιάμεσα με ελαιόλαδο και κλείνουμε καλά τις άκρες για να μην βγει η γέμιση λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας και ραντίζουμε με λίγο νερό. Χαράζουμε την πίτα και την ψήνουμε στο 2ο επίπεδο σε προθερμασμένο φούρνο αρχικά στους 250°C για τα πρώτα 15', ώστε να κάνει μια κρούστα το φύλλο) και μετά συνεχίζουμε στους 180°C για 45' . Η πίτα είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει τελείως από το ταψί και η επιφάνεια έχει πάρει ένα χρυσοκόκκινο χρώμα.
No comments:
Post a Comment