Translate

Friday, May 19, 2017

Rustic chicken

Αγροτικό κοτόπουλο

Τι χρειαζόμαστε για 4 άτομα

4 μπούτια κοτόπουλου (κομμένο στα δυο με την πέτσα)
4 φέτες μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
1/2 φλ. αλεύρι
1 κ.σ, αποξηραμένα βότανα 
(π.χ. θυμάρι, θρούμπι)
αλάτι - πιπέρι
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1/2 φλ. λευκό κρασί
1 κύβο κότας διαλυμμένο σε ένα φλυτζάνι νερό
μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Πως γίνεται
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά, αναμειγνύουμε το αλεύρι με τα αποξηραμένα βότανα, το αλάτι & το πιπέρι. Πλένουμε τα μπούτια (αν είναι μεγάλα τα χωρίζουμε σε δυο κομμάτια) τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Τα περνάμε στο μείγμα του αλευριού και τα αφήνουμε στην άκρη, στο μεταξύ, σωτάρουμε το μπέικον σε ένα βαθύ τηγάνι (χωρίς λάδι γιατι θα βγάλει το λίπος του)
5-6' μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε στο τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί καλά, τινάζουμε τα μπούτια να φύγει το πολύ αλεύρι και τα τηγανίζουμε ελαφρώς στο ζεστό ελαιόλαδο για λίγα λεπτά, γυρίζοντας τα από όλες τις πλευρές να ροδίσουν χωρίς όμως να ψηθούν τελείως.



  

Βγάζουμε τα μπούτια από το τηγάνι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, σωτάρουμε καλά 10' μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ξανθό χρώμα, προσθέτουμε το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και μετά ρίχνουμε το κύβο, τον οποίο έχουμε διαλύσει σε ένα φλυτζάνι νερό, σιγοβράζουμε τη σάλτσα λίγα λεπτά, μέχρι να μειωθεί στο μισό.



 

Τοποθετούμε τα μπούτια σε ένα ταψί, ρίχνουμε από πάνω το μπέικον και τη σάλτσα με το κρεμμύδι. Χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς, ψήνουμε για 40', όταν χρειάζεται και για να μη ξεραθούν τα μπούτια περιχύνουμε με τη σάλτσα του ταψιού που και που, αν χρειαστεί ρίχνουμε ελάχιστο νεράκι για να μην στεγνώσει το φαγητό. Βγάζουμε από το φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά, συνοδεύοντας τα με πράσινη σαλάτα. 




No comments:

Post a Comment