Translate

Sunday, May 7, 2017

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με τυρί


Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με τυρί
Υλικά

1 δόση σπιτική σφολιάτα*
800 γρ. τυρί φέτα τριμμένο
2 ασπράδια ελαφρώς χτυπημένα
200 ml κρέμα γάλακτος
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κρόκο αυγού αναμειγμένο με ελάχιστο νερό

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Βγάζουμε τη σπιτική σφολιάτα από το ψυγείο και τη χωρίζουμε σε δυο ίσα μέρη. Ανοίγουμε το πρώτο σε φύλλο, ενώ αφήνουμε το άλλο στο ψυγείο, όσο ετοιμάζουμε τη γέμιση. Βουτυρώνουμε το ταψί του φούρνου και στρώνουμε το φύλλο.
















Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα, την κρέμα γάλακτος και τα ασπράδια, ρίχνουμε όσο φρεσκοτριμμένο πιπέρι θέλουμε. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από το φύλλο.


Στρώνουμε και το άλλο φύλλο. Χαράζουμε την πίτα και αλείφουμε με κρόκο του αυγού. Ψήνουμε για 40' μέχρι να πάρει ωραίο ρόδινο χρώμα.



* Χρησιμοποίησα 1 δόση σπιτική σφολιάτα, την οποία θα βρείτε σε προηγούμενη ανάρτηση.


No comments:

Post a Comment