Time

Thursday, November 7, 2013

Nevada cake

Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα καταπληκτικό κέικ πορτοκαλιού, που όσο και αν φαίνεται πειρασμός, όμως είναι ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και αποφεύγουν τα γλυκά. Το συγκεκριμένο μπορείτε να το φτιάξετε και με καφέ ζάχαρη, τη γνωστή ακατέργαστη. Προσωπικά, χρησιμοποίησα μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά, βιολογικά αυγά και ακατέργαστη ζάχαρη. Σας προτείνω να το δοκιμάσετε και να συνοδεύσετε το καφέ σας.


Κέικ Πορτοκαλιού

Τι θα χρειαστούμε
500 γρ. αλεύρι φαρίνα κόκκινο (αυτό που φουσκώνει)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
250  γρ. μαργαρίνη με λίγα λιπαρά
Πως γίνεται
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Κοσκινίζουμε τη φαρίνα με το μπέικιν πάουντερ και τα αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε ελαφρώς τη μαργαρίνη, προσοχή δεν πρέπει να κάψει αλλά ίσα που να λιώσει. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα χρησιμοποιώντας το σύρμα (εξάρτημα), μέχρις ότου να γίνει ένα πολύ αφράτο μείγμα (να έχει φουσκώσει καλά). Συνεχίζουμε την παρασκευή του κέικ με το χέρι, όχι στο μίξερ, ρίχνοντας σταδιακά το αλεύρι και το χυμό, ανακατεύουμε προσεκτικά για να μη φύγει ο αέρας, έπειτα ρίχνουμε τη λιωμένη μαργαρίνη και τελευταίο το ξύσμα. Αν παρατηρήσουμε να έχει κάνει μικρούς σβόλους, τότε το βάζουμε πάλι να χτυπηθεί καλά με το σύρμα του μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 1 λεπτό περίπου. Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ και την αλείφουμε με λίγη από τη μαργαρίνη, ρίχνουμε και λίγο αλεύρι ενώ μετά την τινάζουμε ανάποδα για να φύγει η περίσσια του αλευριού (με αυτό το κόλπο κολλάει το αλεύρι στα τοιχώματα του μίξερ κι έτσι δε θα μας κολλήσει το κέικ, ενώ θα μπορέσουμε να το ξεφορμάρουμε πανεύκολα, βέβαια καλό είναι να χρησιμοποιήσετε αντικολλητική φόρμα), ρίχνουμε μέσα το μείγμα που ετοιμάσαμε και  ψήνουμε αρχικά για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα, χωρίς βέβαια να ανοίξουμε το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για να το ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Φτιάξτε το είναι πανεύκολο και το κυριότερο είναι σπιτικό! Αξίζει πραγματικά τον κόπο!
Καλή επιτυχία!

No comments:

Post a Comment