Translate

Thursday, November 14, 2013

Το γεύμα των παρανόμων του δάσους του Sherwood

Πολλές φορές δεν μπορούμε να αποφασίσουμε τι φαγητό να φτιάξουμε, ιδίως το βράδυ που θέλουμε να φάμε κάτι ελαφρύ, υγιεινό αλλά συγχρόνως και νόστιμο. Σας έχω μια πολύ ωραία ιδέα βραδινού γεύματος που όχι μόνο θα σας χορτάσει αλλά και θα σας ενθουσιάσει. Προέρχεται από την ομάδα του γνωστού  Ρομπέν των Δασών των  παρανόμων του μυθικού  δάσους Sherwood  της Αγγλίας.

                                                                                             







Θερμίδες/ μερίδα: 60
                                                       Μερίδες:4

Τι θα χρειαστούμε

120 γρ. ζωμό κοτόπουλου
450 γρ. μανιτάρια φρέσκα
1 ξερό κρεμμύδι
60 γρ. λευκό κρασί
2 κλωναράκια άνηθο
1/2 κ.γ. πάπρικα Ουγγαρίας
2 κ.γ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
2 κ.γ. ελαιόλαδο

Πως γίνεται

Πλύσιμο και ξεφλούδισμα των μανιταριών. Καθαρίζουμε & ψιλοκόβουμε κρεμμύδι και άνηθο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ελαφρά μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε αρχικά τα μανιτάρια και μετά το κρασί, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5' περίπου.
Μια επισήμανση που θα ήθελα να σας κάνω είναι ότι το τηγάνι πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο βαθύ και με χοντρό πάτο. Στη συνέχεια διαλύουμε το κορν φλάουρ με την πάπρικα σε λίγο κρύο νερό και το αναμειγνύουμε με το ζωμό κοτόπουλου. Αμέσως μετά ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο τηγάνι με τα μανιτάρια και το αφήνουμε να βράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να πήξει η σάλτσα. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον ψιλοκομμένο άνηθο και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Για 30 δευτερόλεπτα τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Βάζετε ένα πιάτο στο φούρνο και το ζεσταίνετε ελαφρώς (προσοχή σε χαμηλή θερμοκρασία για να μη σπάσει), στη συνέχεια σερβίρετε στο ζεστό πιάτο γαρνίροντας με άνηθο και πάπρικα.


No comments:

Post a Comment