Time

Monday, September 16, 2013

Οι τηγανιτές πατάτες αλλιώς!!

Τηγανιτές πατάτες! μεγάλος  πειρασμός, προσωπικά λέω ότι θα σταματήσω  στις 10, αλλά τις περισσότερες φορές χάνω το λογαριασμό. Υπάρχει τρόπος να τις απολαύσουμε χωρίς τύψεις, απλώς διαφορετικά, χωρίς να επιβαρύνουμε τη διατροφή μας με περιττά λιπαρά! Να πως....


Τηγανιτές πατάτες φούρνου
Θα χρειαστούμε  για 6 άτομα....


  4 μεγάλες πατάτες
  1 κ.σ. ελαιόλαδο
   αλάτι - πιπέρι
   ρίγανη
   κ.γ. μουστάρδα
   1 κομμάτι λαδόκολλα στις διαστάσεις του ταψιού μας

Πως γίνεται....


Καταρχήν πλένουμε καλά τις πατάτες, αν θέλουμε να κρατήσουμε τη φλούδα θα πρέπει να τις τρίψουμε πολύ καλά, έτσι ώστε να φύγουν τα χώματα, τις ξεπλένουμε καλά 2-3 φορές. Τις κόβουμε ακριβώς όπως και τις τηγανιτές με ή χωρίς τη φλούδα, εμείς τις προτιμούμε με τη φλούδα γιατί γίνονται πιο τραγανές. Στη συνέχεια τις αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ρίγανη. Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο και λαδώνουμε καλά τις πατάτες.  Στρώνουμε τη λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, για να μη μας κολλήσουν, τοποθετούμε τις πατάτες στο ταψί σε μια λεπτή στρώση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στη μεσαία θέση του φούρνου μας, στους  180 βαθμούς περίπου για 30'.


No comments:

Post a Comment