Translate

Wednesday, February 1, 2023

Μπιφτέκι μοσχαρίσιο σχάρας ελαφρύ

 




Υλικά 
Μερίδες 2 (για 2 μπιφτέκια μεγάλα)


300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. ρίγανη
αλάτι - πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για δυο ώρες περίπου. Πλάθουμε δυο μεγάλα μπιφτέκια και τα ψήνουμε είτε στο γκριλ του φούρνου ή σε ηλεκτρική ψηστιέρα, προσοχή στο ψήσιμο για να μην στεγνώσουν και να είναι αφράτα. Σερβίρουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας, όπως  βραστό μπρόκολο - κολοκύθι - καρότο & ρύζι καστανό.

No comments:

Post a Comment