![]() |
Αρνάκι φρικασέ |
Υλικά
- 1.5 κιλό αρνάκι μπούτι κομμένο σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 10 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
- 4 μαρούλια χοντροκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- αλάτι - πιπέρι
- 1/2 κ. γ. καπνιστή πάπρικα
- 1/2 ματσάκι άνηθο
Αυγολέμονο κρέμα
- 3 αυγά
- 2 λεμόνια το χυμό τους
Προετοιμασία
- Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο καλά & σοτάρουμε τα κομμάτια του αρνιού, μόλις ροδίσουν από όλες τις πλευρές τα βγάζουμε και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι & τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Συνεχίζουμε το φαγητό στη χύτρα ταχύτητας για να μειώσουμε το χρόνο βρασμού. Τοποθετούμε τα σοταρισμένα κομμάτια του αρνιού καθώς και τα σοταρισμένα κρεμμύδια (ξερό - φρέσκο), συνεχίζουμε το σοτάρισμα αρνιού - κρεμμυδιών και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα & το μισό από τον άνηθο. Κλείνουμε τη χύτρα & ψήνουμε (σύμφωνα με τις οδηγίες της χυτράς μας) για περίπου 20 - 30 λεπτά.
- Χοντροκόβουμε τα μαρούλια και τα ζεματάμε 2' σε βραστό νερό. Τα στραγγίζουμε για να μην έχουν ζουμιά.
- Μεταφέρουμε το βρασμένο αρνί σε πλατιά κατσαρόλα (πλακερό) μαζί με τα ζεματισμένα μαρούλια, αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον αλάτι-πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για αλλά 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μαρούλια.
- Σειρά έχει το αυγολέμονο. Διαχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα & τους κρόκους ξεχωριστά, ενσωματώνουμε τη μαρέγκα με τους κρόκους και προσθέτουμε το χυμό από τα δυο λεμόνια σιγά - σιγά. Προσθέτουμε σταδιακά λίγες κουταλιές ζωμό από το φαγητό στο αυγολέμονο, το ρίχνουμε στο φαγητό. Ξαναβάζουμε στη φωτιά να βράσει 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστό πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο άνηθο.
Καλή όρεξη!
No comments:
Post a Comment