Translate

Wednesday, March 25, 2020

Πιπερόπιτα



Πιπερόπιτα

Υλικά για το φύλλο
500 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
200 ml νερό
Υλικά για τη γέμιση
4 -5 μεγάλες πιπεριές φλωρίνης
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
3-4 κομμάτια λιαστής ντομάτας ψιλοκομμένες
500 γρ. φέτα λιωμένη
2-3 κ.σ. σιμιγδάλι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
μπούκοβο (προαιρετικά)

σκεύος: στρογγυλό ταψί 30cm
Προετοιμασία
Φύλλο:
Τοποθετούμε το αλεύρι στο μίξερ, κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο, το ξύδι & το νερό. Ζυμώνουμε με το γάντζο, πρέπει να είναι μια μαλακή ζύμη, την κάνουμε μια μπάλα και την αφήνουμε σκεπασμένη να ξεκουραστεί όσο θα ασχολούμαστε με τη γέμιση.
Γέμιση:
Ψήνουμε τις πιπεριές σε δυνατό φούρνο, μόλις μαυρίσει λίγο η φλούδα τις βγάζουμε & τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς, έτσι ώστε να μπορούμε να τις ξεφλουδίσουμε πιο εύκολα. Αφού τις ξεφλουδίσουμε τις ψιλοκόβουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές & τη λιαστή ντομάτα, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη λιωμένη φέτα, καθώς και 2-3 κουταλιές σιμιγδάλι (για να τραβήξει τα υγρά) και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι (αν δεν είναι αλμυρή η φέτα), πιπέρι & μπούκοβο.
Ξεκινάμε το άνοιγμα του φύλλου:
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ίσα μπαλάκια. Ανοίγουμε κάθε ένα μπαλάκι σε λεπτό φύλλο. Στρώνουμε τα τρία φύλλα σε στρογγυλό ταψί που έχουμε βουτυρώσει, τα λαδώνουμε καθένα ξεχωριστά. Στρώνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τα άλλα τρία φύλλα από πάνω, τα οποία έχουμε επίσης λαδώσει καλά. Χαράζουμε την πίτα και τη ραντίζουμε με νερό. Την ψήνουμε αρχικά για 10' στους 200°C, μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 50' ακόμα   

No comments:

Post a Comment