Translate

Tuesday, February 19, 2019

Μελιτζανοσαλάτα...αλλιώς


Μου αρέσει να πειραματίζομαι στην κουζίνα, έτσι δοκίμασα μια διαφορετική παραλλαγή της κλασσικής μελιτζανοσαλάτας και πραγματικά με εντυπωσίασε το αποτέλεσμα, καθώς με την προσθήκη της πατάτας απέκτησε μια βελούδινη υφή και μια πιο ελαφριά γεύση. Δοκιμάστε την!!

Μελιτζανοσαλάτα



Υλικά
  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξύδι
  • αλάτι - πιπέρι
Για τη διακόσμηση
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 πιπεριά ψιλοκομμένη


Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Πλένουμε τις μελιτζάνες και με ένα πιρούνι τις τρυπάμε σε διάφορα σημεία. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τις μελιτζάνες, ψήνουμε μέχρι να ζαρώσει & να μαυρίσει η φλούδα, περίπου για 1 ώρα, αν χρειαστεί τις γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά. 
  • Συγχρόνως καθαρίζουμε τις πατάτες από τις φλούδες, τις κόβουμε σε τέταρτα και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.  
  • Μόλις οι μελιτζάνες είναι έτοιμες τις βγάζουμε από το φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά, τις ξεφλουδίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι. 
  • Βγάζουμε τις πατάτες που έχουν βράσει από την κατσαρόλα και τις μεταφέρουμε σε μπολ μέσα στο οποίο τις πατάμε με το εργαλείο του πουρέ ή με ένα πιρούνι, ουσιαστικά πρέπει να γίνουν πουρές σφικτός.
  • Ρίχνουμε στο πολυμίξερ τις πατάτες πουρέ, τις σουρωμένες μελιτζάνες, προσθέτουμε επίσης το σκόρδο , ξύδι, αλάτι - πιπέρι. Δουλεύουμε καλά το μείγμα και στη συνέχεια προσθέτουμε τελευταίο το ελαιόλαδο σιγά - σιγά (σαν τρίχα). Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρει μια ωραία βελούδινη υφή το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε σε σαλατιέρα, διακοσμούμε την επιφάνεια με τις ψιλοκομμένες πιπεριές & το μαϊντανό. Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. 
Η μελιτζανοσαλάτα είναι έτοιμη να την σερβίρουμε!!

No comments:

Post a Comment