Translate

Saturday, June 9, 2018

Yoghurt pie


Γιαουρτόπιτα


Υλικά

400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ. αγελαδινό βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη
6 αυγά
350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση

Ξεκινάμε βγάζοντας το βούτυρο από το ψυγείο, γύρω στις 2 ώρες νωρίτερα, έτσι ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να είναι πολύ μαλακό για να μπορούμε να το δουλέψουμε. Χτυπάμε στο μίξερ (με το σύρμα) τη ζάχαρη με το  βούτυρο πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει, προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, χαμηλώνοντας την ταχύτητα. Ρίχνουμε το γιαούρτι συνεχίζοντας το χτύπημα για να ενοποιηθεί καλά το μείγμα. Αρχίζουμε να προσθέτουμε κουταλιά - κουταλιά το αλεύρι, ενσωματώνοντας καλά. Πρέπει να γίνει ένα ωραίο & πηχτό ομογενοποιημένο μείγμα.Εντωμεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C (πάνω - κάτω). Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα & τα τοιχώματα της (προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε μια φόρμα που ανοιγοκλείνει διαμέτρου 20cm) αδειάζουμε το μείγμα και το στρώνουμε με ένα κουτάλι, ψήνουμε για 1 ώρα περίπου. 
Βγάζουμε από το φούρνο όταν είναι έτοιμο, ελέγχοντας με μια οδοντογλυφίδα (πρέπει να βγαίνει καθαρή όταν τη βυθίζουμε στο γλυκό). Διαφορετικά συνεχίζουμε το ψήσιμο λίγα λεπτά ακόμα. 
Αφήνουμε να σταθεί για 10' και μετά ξεφορμάρουμε με προσοχή. Μπορούμε να το σερβίρουμε με κάποια μαρμελάδα, ταιριάζει πολύ με φράουλα ή φρούτα του δάσους. Είναι ιδανικό γλυκό  για να συνοδεύσουμε  τον καφέ.


No comments:

Post a Comment