Time

Thursday, April 27, 2017

Κουλουράκια κανέλας - πορτοκαλιού

Μια διαφορετική εκδοχή με υλικά που λίγο πολύ μας βρίσκονται στην κουζίνα, έτσι είναι πολύ εύκολο να τα φτιάξουμε.


Υλικά (για 50 κουλουράκια)

120 γρ. ελαιόλαδο
140 γρ. ζάχαρη
120 γρ. χυμό πορτοκαλιού
2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σόδα σκόνη
1 κ.σ. κανέλα σκόνη 
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο

Πως γίνεται

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ όλα τα υγρά, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη baking και τη σόδα. Ρίχνουμε κουταλιά - κουταλιά το αλεύρι στα υγρά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μίξερ για πιο ευκολία, όμως είναι επίσης εύκολο να το ζυμώσουμε και με το χέρι. Πρέπει να πετύχουμε μια ζύμη εύπλαστη και μαλακιά που δεν κολλάει στα χέρια. Βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα και μετά πλάθουμε μικρά μπαλάκια ίδιου μεγέθους περίπου.



 Δημιουργούμε τα σχήματα που μας αρέσουν είτε στρογγυλά ή όποιο άλλο σχήμα.

 Συγχρόνως προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Στρώνουμε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα κουλουράκια σε σειρές, δεν τα κολλάμε μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν. 

Ψήνουμε για 20', ανάλογα με το φούρνο μας.


No comments:

Post a Comment