Time

Sunday, December 7, 2014

Amerikan cheesecake

Αυθεντική αμερικάνικη συνταγή, μοναδική απόλαυση γλυκού χωρίς τύψεις γιατί περιέχει γιαούρτι και γενικά light υλικά, απολαύστε το απόγευμα συνδιάζοντας το με ένα φλυτζάνι αρωματικό τσάι, θα με θυμηθείτε!!



Μερίδες: 6-8
Θερμίδες: 250/μερίδα







Τι χρειαζόμαστε...
Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
2 κ.σ. ζάχαρη ακατέργαστη
125 γρ. μαργαρίνη με λίγα λιπαρά λιωμένη
Για τη κρέμα τυριού
300 γρ. τυρί κρέμα Philadelphia με λίγα λιπαρά
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
1/2 (125 ml) φλυτζάνι κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
160 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 συσκευασία βανίλια σε σκόνη
ξύσμα & χυμό από ένα λεμόνι
3 αυγά

Πως γίνεται...

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο πολυμίξερ, αναμειγνύοντας τα με τη ζάχαρη, μόλις γίνουν σκόνη ρίχνουμε τη λιωμένη μαργαρίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου γίνει το μείγμα σαν ψίχουλα. Παίρνουμε ένα τσέρκι διαμέτρου 22 cm και το στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας πάτος και να καλυφτούν τα τοιχώματα από το τσέρκι. Επίσης τυλίγουμε όλο το τσέρκι εξωτερικά με αλουμινόχαρτο για να μη τρέξει η γέμιση. Τοποθετούμε το τσέρκι σε ένα ταψί και βουτυρώνουμε το χαρτί με ένα πινέλο. Παίρνουμε το μείγμα του μπισκότου και το στρώνουμε στο χαρτί έτσι ώστε να καλύψουμε τον πάτο και τα τοιχώματα. Ουσιαστικά θα δημιουργηθεί μια φόρμα μπισκότου, όπου μέσα θα αδειάσουμε την κρέμα τυριού. Βάζουμε το τσέρκι στο ψυγείο για μια ώρα περίπου έως ότου να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα υλικά (τυρί, γιαούρτι, ζάχαρη, βανίλια, ξύσμα & χυμό λεμονιού). Κτυπάμε το μείγμα και στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος  και μετά σιγά σιγά το αλεύρι συνεχίζοντας το χτυπημα έως ότου γίνει μια λεία κρέμα.
Βγάζουμε το τσέρκι από το ψυγείο και ρίχνουμε μέσα την κρέμα τυριού, στρώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού. Τοποθετούμε στη μεσαία θέση του φούρνου και το ψήνουμε αρχικά στους 200 βαθμούς, χαμηλώνοντας μετά την θερμοκρασία στους 150 συνεχίζουμε το ψήσιμοο για άλλα 30 λεπτά. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο φούρνο με τη πόρτα μισάνοιχτη.
Μόλις κρυώσει το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες. Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα μόλις κρυώσει. Σερβίρουμε με τσάι αρωματισμένο.
Για το τσάι 
Βράζουμε νερό με αποξηραμμένη φλούδα πορτοκαλιού, ξύλο κανέλα και κονιάκ, ρίχνουμε το τσάι να πάρει μια βράση, κατεβάζουμε και σερβίρουμε ζεστό, απολαμβάνοντας το cheesecake μας.


No comments:

Post a Comment