Time

Saturday, February 22, 2014

Arabiata

Σήμερα θα σας δώσω μια ωραία & γρήγορη ιδέα για ένα εύκολο, νόστιμο αλλά και υγιεινό πιάτο.  Είναι  ελαφρύ, ενώ επίσης εξαιτίας των ελάχιστων υλικών του, είναι ένα αρκετά οικονομικό πιάτο, ιδιαίτερα στην εποχή που ζούμε.

Arabiata
Μερίδες: 4
Θερμίδες / μερίδα: 300







Τι θα χρειαστούμε...

1 πακέτο πέννες
500 ml χυμό ντομάτας ή ακόμα
       και ψιλοκομμένη ντομάτα
1 σκελ. σκόρδο
μπούκοβο  καυτερό ή 2 μικρές καυτερές πιπερίτσες
(ακόμα και αποξηραμένες)
100 γρ. πεκορίνο τριμμένο ή παρμεζάνα τριμμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
.Πως το κάνουμε...
Αρχικά βράζουμε τις πέννες σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Κατά τη διάρκεια του χρόνου που βράζουν οι πέννες, εμείς ασχολούμαστε με τη σάλτσα. Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα γουόκ ή ένα βαθύ τηγάνι. Ρίχνουμε  ελαιόλαδο (2 κουταλιές) στο γουόκ, το αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε στο ζεστό λάδι το σοτάρουμε προσέχοντας να μη μαυρίσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πιπερίτσες κομμένες σε φετάκια ή το μπούκοβο, το μισό από το μαϊντανό και τη ντομάτα, συνεχίζοντας το βράσιμο της σάλτσας για 5 λεπτά ακόμα. Μόλις βράσουν οι πέννες τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι, ρίχνουμε το πεκορίνο και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Η μακαρονάδα μας είναι έτοιμη να τη σερβίρουμε, γαρνίρουμε με τριμμένο πεκορίνο και ψιλοκομμένο μαϊντανό, επίσης αν θέλουμε πιο καυτερή γεύση μπορούμε να ρίξουμε λίγο μπούκοβο ακόμα. 

No comments:

Post a Comment