Time

Saturday, February 22, 2014

Apple rolls

Εύκολο, γρήγορο, νόστιμο, υγιεινό!! Μ' αυτές τις τρεις λέξεις θα χαρακτήριζα το παρακάτω γλυκάκι,που χωρίς υπερβολές μπορείτε να το φτιάξετε στη στιγμή... ακόμα κι αν  οι καλεσμένοι σας βρίσκονται γύρω από το τραπέζι....
Apple Rolls ή Ρολίνια Μήλου, θα σας παρουσιάσω σήμερα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.










Τι θα χρειαστούμε...

1 πακέτο ψωμί "Tόστιμο Brioche", κρις κρις (14 φέτες)
1 κιλό μήλα
2 κ. σ. ζάχαρη ακατέργαστη
1/2 λεμόνι χυμό & ξύσμα
1 κ.γ. κορν φλάουρ
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
1 σφηνάκι κονιάκ
70 γρ. μαργαρίνη με λίγα λιπαρά
ζάχαρη άχνη & κανέλα για το πασπάλισμα

Πως γίνεται...
Αρχικά βγάζουμε τις φέτες του τοστ. Παίρνουμε κάθε φέτα και τη βάζουμε στον πάγκο εργασίας, όπου με ένα χοντρό πλάστη την ανοίγουμε σε πιτάκι, όπως ακριβώς κάνουμε με το φύλλο. Θα παρατηρήσετε ότι η φέτα θα γίνει πλατιά και λεπτή, ώστε να μπορούμε να τη γεμίσουμε. Κάνουμε το ίδιο με όλες τις φέτες του τοστ, τις ανοίγουμε πολύ καλά και τις αφήνουμε στην άκρη. Σειρά έχουν τα μήλα, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε καλά τις φέτες του μήλου, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κονιάκ, τη κανέλα, το γαρύφαλλο, τη ζάχαρη και τέλος το χυμό λεμονιού με το ξύσμα, επίσης ρίχνουμε και ένα κ.γ. κορν φλάουρ για να τραβήξει τα υγρά, αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά.  Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεκινάμε να γεμίσουμε τα πιτάκια του τοστ. Βάζουμε περίπου μια κοφτή κουταλιά της σούπας πάνω σε κάθε πιτάκι ( θα το δούμε και με το μάτι) και τυλίγουμε σε ρολάκι, συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα. Μόλις τελειώσουμε με όλες τις φέτες, τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι έχουν ροδίσει. Τα βάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη & κανέλα.
Συνοδεύστε το τσάι ή τον καφέ σας με τα υπέροχα αυτά γλυκάκια, τρώγονται ξεστά ή κρύα. Δοκιμάστε τα είναι ανεπανάληπτα.

No comments:

Post a Comment