Μια ωραία ιδέα για ένα ελαφρύ βραδυνό γεύμα.....
Ζύμη
Υλικά750 γρ. Αλεύρι
70 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. νερό ή γάλα
1 αυγό
20 γρ. βούτυρο
1/2 κ.γ. αλάτι
Γέμιση
250 γρ.κρεμμύδια350 γρ. φέτα
100γρ. γάλα
120 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το αλεύρι σε μπολ & κάνουμε μια λακουβίτσα ,ρίχνουμε το λάδι & το βούτυρο, ψιχουλιάζουμε τη ζύμη, προσθετουμε τα υπόλοιπα υλικά & ζυμωνουμε. Τυλίγουμε σε μεμβράνη & αφήνουμε στο ψυγείο 1/2 ώρα. Ανοίγουμε φύλλο ανάμεσα σε δυο λαδοκολες & στρώνουμε σε ταρτιέρα. Ψήνουμε στους 170 για 15', έχοντας στρώσει πάνω στη ζύμη μια λαδόκολα με σκορπισμένο ρυζι για να μη φουσκώσει, βγάζουμε απο το φούρνο & αφαιρούμε τη λαδόκολα με το ρύζι
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 5'. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε μπόλικο ελαιόλαδο, κομμένα σε ροδέλες. Τα στραγγίζουμε προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το τυρί & τα υπόλοιπα υλικά ώστε να γίνει μια κρεμμώδης γέμιση
Αδειάζουμε πάνω στην τάρτα & συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30' στους 170 βαθμούς. Σερβίρουμε ζεστή.
No comments:
Post a Comment