Translate

Wednesday, January 31, 2018

Τυροπιτάκια τηγανιτά με σπιτικό φύλλο

Τυροπιτάκια της στιγμής, ένα μεζεδάκι που όλοι λατρεύουν. Πολύ εύκολο στην παρασκευή του ειδικά αν έχετε ήδη έτοιμο το σπιτικό φύλλο.



Υλικά που χρειαζόμαστε
(για 20 τυροπιτάκια περίπου)

1/2 δόση σπιτικό φύλλο  κρούστας
(βασικές συνταγές)
300 γρ. φέτα
γάλα ή κρέμα γάλακτος
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Πως γίνεται

Ανοίγουμε το φύλλο σύμφωνα με τις οδηγίες "σπιτικό φύλλο κρούστας". δημιουργώντας ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο, το χωρίζουμε σε ίσες λωρίδες μήκους - πλάτους  22 Χ 10 εκ. (αν έχουμε περισσότερη ζύμη μπορούμε να φτιάξουμε δυο παραλληλόγραμμα). Τοποθετούμε τις λωρίδες τη μια πάνω στην άλλη αλευρώνοντας τις ενδιάμεσα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους, τις σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα μη στεγώσουν και ξεραθούν. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση λιώνοντας τη φέτα με ένα πιρούνι (θα δούμε με το μάτι πόση θα χρειαστούμε ακριβώς, ανάλογα με τις λωρίδες  φύλλου που έχουμε) προσθέτουμε λίγο γάλα έτσι ώστε να γίνει ένα μείγμα πηχτό που δεν τρέχει, εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια γεύση. Επίσης μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με ότι αρωματικό θέλουμε π.χ. άνηθο, φρέσκο κρεμμυδάκι κ.α. σύμφωνα με το γούστο μας, προσθέτουμε και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Γεμίζουμε κάθε λωρίδα με μια κουταλιά γέμιση, προσέχοντας να μη ξεχειλίζει και μας βγει απ' έξω. Τυλίγουμε σε τριγωνάκι και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τελειώσουμε με όλες τις λωρίδες.


Ζεσταίνουμε καλά αρκετό ελαιόλαδο (όχι σπορέλαιο ή ηλιέλαιο) σε ένα βαθύ τηγάνι, κατά προτίμηση ένα γουόκ. Μόλις έχει ζεσταθεί  καλά αρχίζουμε να ρίχνουμε τα τυροπιτάκια, προσοχή όχι πολλά κάθε φορά για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Γυρίζουμε αρκετές φορές, προσέχοντας να μη μαυρίσουν, αλλά να πάρουν ένα ωραίο χρυσοκίτρινο χρώμα. Βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε χαρτί απορροφητικό για να στραγγίσει το περιττό λάδι. Σερβίρουμε ζεστά.


1 comment:

  1. Yeni Modeller ünlü travestiler sayfamızda ziyaretçilerini bekliyor. Spesifik yaklaşım ile thai travesti
    konu başlıkları ve ilginizi cezbedecek en gündemdeki travesti makaleleri ve hikayeleri .. Bunun yanısıra yeni yayına girecek olan Travesti Bakırköy sitemizde tüm Kadıköy travestileri
    ile irtibatınızı sağlayabilirsiniz.<

    ReplyDelete