Time

Saturday, November 1, 2014

Vegetables for ever

Είναι ωραίο να πειραματίζεσαι στη κουζίνα, να χρησιμοποιείς τη φαντασία σου, ειδικά όταν θέλεις να προσφέρεις ότι καλύτερο στα αγαπημένα σου πρόσωπα!
Σήμερα σας έχω μια εύκολη & νόστιμη συνταγή, όλο και θα βρίσκονται στο ψυγείο κάποια λαχανικά κολολοκυθάκι, μελιτζάνα, πιπεριά κ.α.




Μπριάμ της κατσαρόλας
τι θα χρειαστούμε για 2 άτομα...

1/2 κρεμμύδι ξερό
1 πατάτας σε χοντρές φέτες
2 μικρά κολοκυθάκια
1 μέτρια μελιτζάνα
1 καρότο
1/2 πράσινη πιπεριά
1/2 κόκκινη πιπεριά
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
1 κύβο κότας ή ότι άλλο κύβο έχετε
2 κ.σ. λευκό ή κόκκινο κρασί 
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 σκόρδο σε σκόνη ή 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι - πιπέρι καγιέν
1/2 κ.γ. πάπρικα καυτερή

Πως το κάνουμε.....

Αρχικά πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά. Κόβουμε τη μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια και το καρότο σε φέτες. Κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε ροδέλες. Σε μια αντικολητική κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί, στη συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, αφήνουμε να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά με τις πατάτες και τα αφήνουμε κι αυτά τα πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τον κύβο διαλυμένο σε λίγο ζεστό νεράκι, τη ψιλοκομμένη ντομάτα με το πελτέ, αλάτι πιπέρι (καγιέν & πάπρικα για περισσότερη ένταση στη γεύση, ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλουμε) καθώς και το σκόρδο. Ρίχνουμε και λίγο ζεστό νεράκι, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσουν οι πατάτες και να μείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα.

No comments:

Post a Comment