Translate

Friday, September 16, 2022

Κοτόπουλο αλά κρεμ με παπαρδέλες, πέστο βασιλικού & ψητά τοματίνια


 Τι θα χρειαστούμε

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε τέσσερα κομμάτια ή 4 μικρά φιλέτα κοτοπουλου
  • 1 πακέτο παπαρδέλες 
  • 1 κρεμμύδι μέτριο σε λεπτές φέτες 
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 100ml λευκό ξηρό κρασί 
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος light
  • 350 ml ζωμό κότας 
  • αλάτι-πιπέρι 
  • 1κ.γ καπνιστή πάπρικα 
  • 1/2κ.γ. μπούκοβο 
Για το γαρνίρισμα 
  • σπιτική ή έτοιμη σάλτσα πέστο βασιλικού 
  • Τοματίνια ή φρέσκα τοματάκια πομοντόριο 

Επί το έργο 

  1. Αρχικά βγάζουμε την πέτσα από το κοτόπουλο. Φιλετάρουμε τα στήθη και αφαιρούμε όσα κόκαλα υπάρχουν από τα υπόλοιπα κομμάτια μικρά ή μεγάλα (για να μην βγουν στη σάλτσα μας). Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο στήθη κοτόπουλου. 
  2. Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο & σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε το κρεμμύδι συνεχίζοντας το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό. Ρίχνουμε αλάτι - πιπέρι - πάπρικα - μπούκοβο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα & σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο  και να μείνει με ελάχιστο υγρό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά βράζουμε 2-3 λεπτά να δέσει η σάλτσα. Όταν είναι έτοιμο σκεπάζουμε την κατσαρόλα & αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τις παπαρδέλες.
  3. Βράζουμε τις παπαρδέλες ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 
  4. Κόβουμε στα δύο μερικά τοματίνια (όση ποσότητα θέλουμε) αν χρησιμοποιήσουμε πομοντόρια (φρέσκα ντοματάκια) τότε τα κόβουμε σε ροδέλες. Ζεσταίνουμε καλά μέχρι να κάψει ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τα τοματάκια και από τις δύο πλευρές 2-3 λεπτά. Μεταφέρουμε σε πιατέλα. 
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τις παπαρδέλες  γαρνίρουμε το πιάτο με σάλτσα πέστο & ψητά τοματίνια
   
                                              Καλή όρεξη !! 



No comments:

Post a Comment