Translate

Friday, March 4, 2016

Ανοιξιάτικοι κεφτέδες με αγριόρυζο

Κολοκυθοκεφτέδες  με αγριόρυζο


Για τους κολοκυθοκεφτέδες

Θα χρειαστούμε...

1 κιλό κολοκυθάκια μετρίου μεγέθους
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
διάφορα μυρωδικά όπως:
δυόσμος, άνηθος, μαϊντανός
3 αυγά
250 γρ. φέτα
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο πάρει)
αλάτι - πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 1. Αρχικά τρίβουμε τα κολοκύθια






2. Τοποθετούμε το τριμμένο κολοκύθι με λίγο αλάτι σε τρυπητό για να στραγγίξει καλά.




3. Ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά.


4. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια & το ξερό κρεμμύδι.




 5. Χτυπάμε τα αυγά.

   6. Λιώνουμε τη φέτα με ένα πιρούνι.

 7. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά & προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε το μείγμα και αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι.


 8. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους περνάμε από αλεύρι. Στη συνέχεια τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, φροντίζοτας να τους γυρίζουμε συχνά να μην μαυρίζουν (χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος).

Αγριόρυζο με μανιτάρια
Θα χρειαστούμε...

2 κούπες άγριο ρύζι 


4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο
3 μεγάλα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
4 κούπες βραστό νερό
2-3 φέτες λεμόνι
αλάτι - πιπέρι
ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
Σε αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε να μαραθούν καλά και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε το σωτάρισμα.


Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά ώστε να σωταριστεί και αυτό. Προσθέτουμε το βραστό νερό, τις φέτες λεμονιού, αλάτι & πιπέρι, ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Μόλις είναι έτοιμο κατεβάζουμε από το μάτι και το σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα. Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες με το αγριόρυζο ζεστό, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. 

Είναι ένα υγιεινό & νόστιμο γεύμα, πλούσιο σε βιταμίνες. Δοκιμάστε το!

                   
                   



No comments:

Post a Comment