Translate

Wednesday, November 18, 2015

Αλμυρό στρούντελ

Το στρούντελ είναι ένα αγαπημένο κλασσικό γλυκό με γέμιση συνήθως από μήλα & καρύδια. Σήμερα όμως έφτιαξα ένα διαφορετικό αλμυρό στρούντελ με γέμιση κοτόπουλο. Ήταν τόσο καταπληκτικό, που δεν έμεινε ούτε ψίχουλο...
Σας το παρουσιάζω να το δοκιμάσετε και θα με θυμηθείτε, προμηθευτείτε τα υλικά και ξεκινήστε!



Υλικά που θα χρειαστούμε
1 πακέτο φύλλο κρούστας (λεπτό)
700 γρ. κοτόπουλο στήθος (χωρίς κόκκαλα)
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
5 κ.γ. πελτέ ντομάτας
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος light
2 φλυτζάνια κίτρινο τυρί τριμμένο 
1 κ.σ. βούτυρο
11/2 κ.σ. αλεύρι
2 φλυτζάνια γάλα
1 κ.γ. αλάτι - λίγο πιπέρι
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο έξτρα για το άλειμμα των φύλλων
1 αυγό για χτυπημένο για επάλειψη της επιφάνειας

Επί το έργον...

1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 1 κουταλιά από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μετά ρίχνουμε το κοτόπουλο να πάρει και αυτό χρώμα.


2. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι  ρίχνουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο να ζεσταθεί ελαφρώς, στη συνέχεια ρίχουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι πιπέρι και λίγο νερό (περίπου 3 κουταλιές), αφήνουμε α βράσει η σάλτσα για 10' και ρίχνουμε μετά την κρέμα γάλακτος.

3. Ετοιμάζουμε μια αραιή μπεσαμέλ, σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο να ζεσταθεί μετά ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με το σύρμα, σταδιακά ρίχνουμε και το γάλα έτσι ώστε να γίνει μια αραιή κρέμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι - πιπέρι & μοσχοκάρυδο.


4. Ενσωματώνουμε στη μπεσαμέλ το κοτόπουλο και τη σάλτσα της ντομάτας, επίσης προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.

5. Παίρνουμε το φύλλο και το κόβουμε στη μέση κάθετα. Στρώνουμε 4 φύλλα τα οποία έχουμε βουτυρώσει και βάζουμε στη μέση το 1/4 από το μείγμα, προσέχουμε να αφήνουμε 3 εκ. απόσταση από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια τυλίγουμε σε ρολό τη φαρδιά πλευρά και διπλώνουμε τις στενές πλευρές, αλείφουμε με ελαιόλαδο τις άκρες του φύλλου για να κολλήσει και να μη μασς βγει η γέμιση έξω κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για να φτιάξουμε άλλα τρία στρούντελ. Στρώνουμε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα στρούντελ το ένα δίπλα στο άλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180°C στον αέρα, μεσαία θέση φούρνου για 35'. 



Καλή επιτυχία!






No comments:

Post a Comment