Translate

Thursday, February 20, 2014

Τάρτα του πάθους

Μερίδες: 6 -8








Υλικά για τη ζύμη..

175 γρ, αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ελάχιστο αλάτι
2-3 κ.σ. ζάχαρη
85 γρ. μαργαρίνη  με χαμηλά λιπαρά
      κομμένη σε μικρά κομματάκια
2-3 κ.σ. νερό κρύο

Tip: Για να μπορέσετε να κόψετε ευκολότερα τη μαργαρίνη σε μικρά κομμάτια, πρέπει να την αφήσετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τη χρησιμοποιήσετε.

Προετοιμασία της ζύμης...
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι & τη μαργαρίνη, χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν χοντρά ψίχουλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό και εξακολουθούμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια ωραία μαλακιά ζύμη. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και της δίνουμε το σχήμα μιας μπάλας, προσοχή όμως, μη παραδουλέψετε το ζυμάρι. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Υλικά για τη γέμιση..

115 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
115 γρ ζάχαρη άχνη
2 αυγά
2,5 ml εσάνς αμυγδάλου
450 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
450 γρ. φρούτα του δάσου

Πως το κάνουμε..
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί, όπου και την ανοίγουμε σε φύλλο. Τη στρώνουμε σε μια ταρτιέρα  διαμέτρου 28cm έτσι ώστε να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα, στρώνουμε από πάνω ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε μερικά φασόλια (αυτό το κάνουμε για να εμποδίσουμε το ζυμάρι να φουσκώσει μέσα στο φούρνο). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά ή μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα, αν θέλουμε μπορούμε να βγάλουμε το χαρτί και τα φασόλια και να συνεχίσουμε το ψήσιμο για 2 λεπτά ακόμα. Βγάζουμε από το φούρνο να κρυώσει ελαφρά.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος προετοιμάζουμε τη γέμιση ως εξής: τοποθετούμε στο μπωλ του μίξερ τα αλεσμένα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, τα αυγά, το εσάνς αμυγδάλου και τη κρέμα γάλακτος, τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Το ρίχνουμε μέσα στη ψημένη τάρτα και το στρώνουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού, ξαναβάζουμε τη τάρτα στο φούρνο και ψήνουμε για ακόμα 15-20 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία (190 βαθμούς). Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει, διακοσμούμε με τα φρούτα του δάσους.

No comments:

Post a Comment