Translate

Tuesday, September 20, 2022

Αρνάκι της Άνοιξης


Αρνάκι φρικασέ 


 Υλικά 

  • 1.5 κιλό αρνάκι μπούτι κομμένο σε μερίδες 
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες 
  • 4 μαρούλια χοντροκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί 
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1/2 κ. γ. καπνιστή πάπρικα 
  • 1/2 ματσάκι άνηθο 
Αυγολέμονο κρέμα 
  • 3 αυγά 
  • 2 λεμόνια το χυμό τους
Προετοιμασία 
  • Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο καλά & σοτάρουμε τα κομμάτια του αρνιού, μόλις ροδίσουν από όλες τις πλευρές τα βγάζουμε και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι & τα φρέσκα κρεμμυδάκια. 
  • Συνεχίζουμε το φαγητό στη χύτρα ταχύτητας για να μειώσουμε το χρόνο βρασμού. Τοποθετούμε τα σοταρισμένα κομμάτια του αρνιού καθώς και τα σοταρισμένα κρεμμύδια (ξερό - φρέσκο), συνεχίζουμε το σοτάρισμα αρνιού - κρεμμυδιών και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα & το μισό από τον άνηθο. Κλείνουμε τη χύτρα & ψήνουμε (σύμφωνα με τις οδηγίες της χυτράς μας) για περίπου 20 - 30 λεπτά. 


     

     



  • Χοντροκόβουμε τα μαρούλια και τα ζεματάμε 2' σε βραστό νερό. Τα στραγγίζουμε για να μην έχουν ζουμιά.
  • Μεταφέρουμε το βρασμένο αρνί σε πλατιά κατσαρόλα (πλακερό) μαζί με τα ζεματισμένα μαρούλια, αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον αλάτι-πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για αλλά 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μαρούλια.
 

  • Σειρά έχει το αυγολέμονο. Διαχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα & τους κρόκους ξεχωριστά, ενσωματώνουμε τη μαρέγκα με τους κρόκους και προσθέτουμε το χυμό από τα δυο λεμόνια σιγά - σιγά. Προσθέτουμε σταδιακά λίγες κουταλιές ζωμό από το φαγητό στο αυγολέμονο, το ρίχνουμε στο φαγητό. Ξαναβάζουμε στη φωτιά να βράσει 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστό πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο άνηθο. 
  



                                     Καλή όρεξη! 




No comments:

Post a Comment