Translate

Monday, April 22, 2019

Αγκινάρες αλά πολίτα

Χρόνος: για κατσαρόλα 40 - 50 λεπτά (ανάλογα με τις αγκινάρες)
               για χύτρα 8 λεπτά (από τη στιγμή που αρχίζει το σφύριγμα)

Τι θα χρειαστούμε

  • 1 μεγάλη συσκευασία κατεψυγμένες αγκινάρες (πακέτο με 20 τεμ.)
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
  • 3 μεγάλα καρότα κομμένα σε καρέ
  • 4 πατάτες μέτριες κομμένες σε κύβους
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 3 κ.σ. άνηθο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • *750 ml νερό / 200 ml για τη χύτρα
  • 2 λεμόνια το χυμό
  • αλάτι - πιπέρι 

Προετοιμασία

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια & τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα σοτάρουμε να γίνουν διάφανα.
  • Προσθέτουμε τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Ρίχνουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε να σοταριστούν καλά όλα τα λαχανικά.
  • Συνεχίζουμε ρίχνοντας τις αγκινάρες, αφήνουμε να ψηθούν 2-3 λεπτά ανακατεύοντας, πάντα με ξύλινη κουτάλα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο από τα λαχανικά.
  • Διαλύουμε τον κύβο σε λίγο από το ζεστό νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτοντας το υπόλοιπο νερό και το χυμό λεμονιού. Σε απλή κατσαρόλα χρειάζονται περίπου 750 ml, ενώ σε χύτρα 200 ml.
  • Τέλος προσθέτουμε τον άνηθο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 40 - 50 λεπτά, βέβαια αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα ταχύτητος τότε ο χρόνος είναι 8 - 10 λεπτά.

No comments:

Post a Comment