Translate

Tuesday, October 10, 2017

Pie with minced meat


Κιμαδόπιτα


Υλικά

1/2 δόση  ζύμη για σπιτικό φύλλο κρούστας
250 γρ. κιμά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες
2 ώριμες ντομάτες σε λεπτές φέτες
3 κ.σ. μαϊδανό
2 αυγά
4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
500 γρ. φέτα
150 γρ κασέρι τριμμένο
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά ετοιμάζουμε τη ζύμη  για το σπιτικό φύλλο, σύμφωνα με τη συνταγή "Ζύμη για σπιτικό φύλλο κρούστας" (ανατρέξτε στις Βασικές Συνταγές). Αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση, σκεπασμένη με μεμβράνη για να μη στεγνώσει στην επιφάνεια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια- δυνατή φωτιά & σωτάρουμε τον κιμά να αλλάξει χρώμα, για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε μέχρι να γίνουν διάφανα 4-5'. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε μαϊδανό & τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο το μείγμα και προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά και τα τυριά τα οποία έχουμε κτυπήσει καλά, ανακατεύουμε όλα τα υλικά.



Παίρνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη, ανοίγουμε 4 φύλλα. Στρώνουμε ένα ταψί με τα 2 φύλλα καλά λαδωμένα και από πάνω βάζουμε τη γέμιση σε μια στρώση. Τοποθετούμε τις φέτες ντομάτας και κλείνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
 Λαδώνουμε καλά και το τελευταίο φύλλο, ραντίζουμε με λίγο νερό & χαράζουμε την πίτα με κοφτερό μαχαίρι. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στη μεσαία σχάρα για 45' μέχρι να ροδίσει καλά. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 10' πριν σερβίρουμε. 

* Για τη συγκεκριμένη πίτα χρειάζεται ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 35 εκ.

No comments:

Post a Comment