Ζωμός λαχανικών
Χρησιμοποιούμε διάφορα λαχανικά όπως
1 κρεμμύδι,
1 καρότο,
4 κοτσάνια σέλερυ,
λίγο σέλινο,
διάφορα περισσεύματα λαχανικών π.χ. κολοκυθάκια, μπουκέτο κουνουπιδιού, πράσο κ.α.
(όλα αυτά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια).
1,5 λίτρα νερό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Σοτάρουμε τα λαχανικά σε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και προσθέτουμε 1,5 λιτρα νερό. Σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα περίπου, ώσπου ο ζωμός να μειωθεί στα 900 ml περίπου (ουσιαστικά το συμπυκνώνουμε). Το σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό. Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες, διαφορετικά το βάζουμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.
Χρησιμοποιούμε διάφορα λαχανικά όπως
1 κρεμμύδι,
1 καρότο,
4 κοτσάνια σέλερυ,
λίγο σέλινο,
διάφορα περισσεύματα λαχανικών π.χ. κολοκυθάκια, μπουκέτο κουνουπιδιού, πράσο κ.α.
(όλα αυτά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια).
1,5 λίτρα νερό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Σοτάρουμε τα λαχανικά σε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και προσθέτουμε 1,5 λιτρα νερό. Σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα περίπου, ώσπου ο ζωμός να μειωθεί στα 900 ml περίπου (ουσιαστικά το συμπυκνώνουμε). Το σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό. Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες, διαφορετικά το βάζουμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.
No comments:
Post a Comment