Θερμίδες / μερίδα: 226
Μερίδες : 4
Τι θα χρειαστούμε...
400 γρ χοιρινό μπούτι άπαχο
κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κομμάτι πιπερόριζα ξεφλουδισμένη
& κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι σε φετάκια
4 μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε μεγάλα
κομμάτια περίπου 3 εκ.
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
2 κ.γ. καλαμποκάλευρο
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
2 φλιτζάνια βρασμένο ρύζι
Πως το κάνουμε...
\Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι το τζινζτερ, τα μανιτάρια (προσοχή να τα στεγνώσουμε καλά μετά το πλύσιμο για να μη βγάλουν πολλά υγρά), τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Τα βάζουμε σε πιατέλα και τα διατηρούμε ζεστά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χοιρινό σοτάροντας καλά και από τις δυο πλευρές, συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας συνεχώς για 4 λεπτά. Προσθέτουμε τα λαχανικά, στη συνέχεια ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας στην οποία έχουμε ανακατέψει το ξύδι και το αλεύρι, κατόπιν προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και ανακινούμε το τηγάνι κατά διαστήματα για να μη κολλήσει το φαγητό. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με το βρασμένο ρύζι.
Καλή όρεξη!
No comments:
Post a Comment