Δοκιμάστε μια συνταγή που έτρωγαν οι Αρχαίοι Αθηναίοι, συνήθως οι πλούσιοι, απλώς την εποχή εκείνη δεν υπήρχε το τυρί cottage παρά μόνο τυριά όπως η ξινομυζήθρα. Είναι ένα καταπληκτικό γεύμα πρωτότυπο και χορταστικό. Απολαύστε το!
Θερμίδες/ μερίδα: 35
Μερίδες: 5
2 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. ξυνομυζήθρα
ή τυρί cottage (αν δεν βρείτε ξυνομυζήθρα)
60 γρ. χαβιάρι ή υποκατάστατο του
Καλή επιτυχία!
Θερμίδες/ μερίδα: 35
Μερίδες: 5
Τι θα χρειαστούμε
1 κιλό γλυκοπατάτες2 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. ξυνομυζήθρα
ή τυρί cottage (αν δεν βρείτε ξυνομυζήθρα)
60 γρ. χαβιάρι ή υποκατάστατο του
Πως γίνεται
Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε διαγώνια σε χοντρές φέτες. Αλείφουμε με το μισό από το ελαιόλαδο ένα ταψάκι και στρώνουμε τις πατάτες αλείφοντας τις με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα. Κατόπιν τις αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και από αυτή την πλευρά. Τοποθετούμε τις ψημμένες γλυκοπατάτες σε δίσκο σε μια στρώση, έπειτα μοιράζουμε το τυρί πάνω στις πατάτες και τελειώνουμε βάζοντας το χαβιάρι από πάνω.Καλή επιτυχία!
No comments:
Post a Comment