Translate

Monday, April 11, 2016

Cheese croquettes

Εύκολο και γρήγορο!!


Τυροκροκέτες

Υλικά

250 γρ. φέτα τριμμένη
150 γρ. κίτρινο τυρί (κασέρι, γκούντα)
2 αυγά χτυπημένα
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο πάρει)

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι (όσο χρειάζεται) έτσι ώστε να έχουμε μια σφικτή ζύμη. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρά. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά σε καυτό λάδι, προσέχοντας να μην καούν.
Καλή όρεξη!!

Mini cheese pies

Μόλις βγήκαν από το φούρνο και έγιναν ανάρπαστα!!


Μπουρεκάκια τυριού

Τι θα χρειαστούμε...

Για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 ml ελαιόλαδο
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1/2 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση:
2 φλυτζάνια φέτα
1 φλυτζάνι κίτρινο μαλακό τυρί
2 αυγά χτυπημένα
1 κ.γ. πάπρικα
Για το άλειμμα: 
1 κρόκο αυγού 
3-4 κ.σ. γάλα

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το γιαούρτι με το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε έως ότου γίνει μια λεία κρέμα, προσθέτουμε το αλάτι και στη συνέχεια αρχίζουμε να ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, ίσως χρειαστεί να ρίξουμε και λίγο παραπάνω. Η ζύμη πρέπει να είναι εύπλαστη. Σχηματίζουμε το ζυμάρι σε μια μπάλα και το τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη, αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Όσο η ζύμη είναι στο ψυγείο, εμείς ασχολούμαστε με τη γέμιση. 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Λιώνουμε τη φέτα με ένα πιρούνι και τρίβουμε το κίτρινο τυρί, τα αναμειγνύουμε. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα στα τυριά, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε την πάπρικα και αν θέλουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος αυγού. Ανοίγουμε σε φύλλο περίπου 10 εκ. βάζουμε στη μέση 1 κουταλάκι από τη γέμιση, κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και με ένα πιρούνι πατάμε τις άκρες να κλείσουν καλά. Συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα τυροπιτάκια. Στρώνουμε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα τυροπιτάκια το ένα πλάι στο άλλο, αλλά με λίγη απόσταση μεταξύ τους. 
Ανακατεύουμε τον κρόκο του αυγού με το γάλα και αλείφουμε τα μπουρεκάκια.

Ψήνουμε τα τυροπιτάκια στους 180 C, για 35 λεπτά, μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα.